29 martie 2011

M44-JERA-PRAESEPE


M44-JERA-PRAESEPE reprezintă o primă acțiune de LandArt  implementată în arealul ‘Zonei Libere pentru Artă’ la Sânmihaiu Român de către Asociația Artdendum în parteneriat cu Asociația Peisagiștilor din România – AsoP  respectiv Primăria Comunei Sânmihaiu Român.

Plecând de la simbolistica constelației Praesepe (Latin for "manger"), M44, NGC 2632  de la simbolistica  "Celor 24", prezenta în Constelația Racului (Cancero), -unde în partea mediană se află o grupare de 24 de stele care poartă numele generic de Praesepe (în latină), adică Prezidiul celor 24 de bătrâni, de fapt niște Entități spirituale de rang foarte înalt în ierarhia cerească - am imaginat prin folosirea plopului trecerea în ‘celelalte lumi’, călătoria astrală. Primul culoar al proiectului ‘păzit’ de câte zece plopi de o parte și de alta  relevă ‘lupta universală’, sursa ‘tuturor energiilor din lume’, constituind împreună  ‘opoziţia: spirit-materie",  R. Allendy.

În proximitatea, continuarea acestui culoar am imaginat  constelația Praesepe  ce se relevă ființei  prin două alei ce se intersectează în planul terestru ca un preambul al prezidiului prezent prin cei 24 de plopi plantați sub forma rhunei ‘JERA’. Rhuna celor douăsprezece luni ale anului, a ciclului anotimpurilor, simbolul cauza-efect implicând mişcare, schimbare, dezvoltarea naturală.

Continuare a proiectului ‘Mannaz2010Mesteceni’, prelungire a sa, ‘M44-Jera/Praesepe a doua acțiune de LANDART implementată de către Asociația Artdendum direct de această dată în arealul ‘Zonei Libere Pentru Artă’, reprezintă al 2-lea sit dintr-un număr de 24 de sit-uri ce se vor alătura ca și un tot unitar ‘Zonei Libere pentru Artă’, simbolizând ‘trecerea în celelalte lumi’, călătoriile astral.



contact: 
Horatiu-Cristian Pavelescu
artist vizual/curator
Președinte Artdendum
[004] 0722 414 180 
horatiu.christian@dpdv.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu