9 octombrie 2010

stiri pe scurt...


1. Conferinta ‘Proiectarea şi planificarea ca mijloc de prevenire a inundaţiilor - soluţii practice la nivel mondial’. Varşovia, Polonia. 14 octombrie 2010. (Conference design and planning as a means of flood prevention – practical solutions worldwide )

Scopul conferinţei este de a prezenta, prin intermediul unor exemple existente, rolul pe care arhitectura peisajului ar trebui să-l îndeplinească în elaborarea de planuri pentru a preveni inundaţiile cat şi politicile de gestionare a resurselor de apă. Detalii


2. Concurs pentru ‘Realizarea design-ul de peisaj în intervalul de valori superior aflat sub legea achiziţiilor’. Aspern Lakeside Competition. (Realisation competition for landscape design within the upper value range under procurement law)

Obiectul concursului este de a obţine un concept de design pentru sistemul spaţiu deschis modular al ‘Lakeside Aspern Park’, care urmează să fie compus dintr-o serie de sisteme spatiale functionale. Lakeside Park v a acoperi o suprafaţă totală de aprox. 9.7 hectare si va forma elementul central al noului apărut cartier Aspern în partea de nord-est a Vienei.

In baza cererilor de participare, juriul intenţionează să selecteze 16 arhitecţi peisagişti, dintre care 4 vor fi clasificati in categoria ‘tinere studiouri/birouri’. Termen limita pentru inregistrarea aplicatiilor: 25 octombrie 2010, ora 12 la prânz. Detalii


3. ‘Skyrise greenery conference’. Singapore. 1-3 noiembrie 2010.

Conferinta Internationala inaugurala ‘Skyrise Greenery’ (ISGC) este prima de acest gen în regiunea Asia-Pacific, care va acoperi nu numai subiecte reprezentate de grădinile pe acoperiş şi acoperişurilor verzi, ci si de o tendinţă în creştere la nivel global - pereţii verticali verzi. ISGC va reunii mai multi experţi, castigatori ale numeroase premii, cum ar fi Emilio Ambasz (Statele Unite ale Americii), Patrick Blanc (Franţa), Ken Yeang (Marea Britanie), Manfred Köhler (Germania), Appl Roland (International Green Roof Association) şi Alschuler Ioan (Friends of the Highline).

Tematica seminarului‘Surfaces of Creativity: Spaces of Delight’ isi propune sa celebreaze creativitatea în ecologizarea suprafetelor urbane şi recunoaşte impactul pozitiv al acestor suprafeţe noi asupra oraş cat şi al locuitorii săi. Organizat de Consiliul Parcurilor Nationale (NParks), Centrul pentru Verdele Urban şi Ecologie (CUGE), şi Asociaţia Internaţională a Acoperisurilor Verzi (IGRA), aceasta conferinţă derulata pe perioada a trei zile va avea, de asemenea, o expozitie de comerţ şi un tur in zonele de interventie remarcabile ale acestor noi concepte din Singapore, de exemplu: cele trei turnuri de 55 de etaje al hotelului Marina Bay Sands, a caror legatura, la 200m deasupra solului este reprezentata de o gradina ‘a cerului’ de aproximativ un hectar.

Membrii IFLA pot aplica pentru o reducere de 40% la taxa de înregistrare prin utilizarea speciale G3P94K13 codul de promovare. Detalii


4. ‘40 sub 40 europeni’. Apel pentru nominalizări - tineri arhitecti / arhitecţi peisagişti, planificatorii urbani europeni, 2011’. (Europe 40 under 40. call for 2011 nominations of young european architects/landscape architects, urban planners).

Organizat de Centrul European pentru Arhitectură Arta Design şi Studii Urbane şi The Chicago Athenaeum: Muzeul de Arhitectura si Design.

‘Europe 40 Under 40’ este un program anual cu premii care recunoaste meritul noii generaţii arhitecti europeni. Programul in sine a fost conceput pentru a sustine noile talente sau in curs de dezvolatare in materie de design si care vor influenţa in viitorul apropiat conceptual, teoria si gandirea arhitecturii europene, cu consecinţe directe asupra mediului inconjurator şi a viitoarelor orase europene si la nivel mondial.

Cheia este de a aduce o ampla recunoastere unui numar de 40 de arhitecti dintre cei mai promiţători care lucrează în Uniunea Europeană şi in alte ţări din Europa, promovarea şi încurajarea noilor talente şi noii gândiri creative în prima linie a profesiei de mâine. Termen limită pentru aplicare: 1 noiembrie 2010. Detalii


5. Competitie de design pentru studenti- ‘Landscape journal’, 2010. (Landscape journal students’ design competition 2010).

Este o încercare de a încuraja, poate provoca studenţii să vina cu diferite, si personale interpretari cu privire la Artă in general, ca instrument de proiectare al peisajului. Un exercitiu care doreste sa demonstrese de ce Arta este importanta in procesul de proiectare. Termen limita: 15 noiembrie 2010. Detalii


6. Competitie de design pentru studenti cu prilejul Congresului Regional IFLA-Asia Pacific, 2011. (Student design competition – IFLA Asia Pacific Regional Congress 2011).

Obiectivul concursului este cel de a recunoaşte realizările superioare in materie de proiectare al mediului inconjurator al studentilor in arhitectura peisajului. Studentii programelor de Arhitectura Peisajului cat si disciplinelor conexe sunt invitati sa inscrie in competitie aceste realizari. Vor fi acceptate atât proiectele individuale cat şi cele de grup (compus din maxim 5 membrii). Este permisa inscriere unui singur proiect.

Termen limită pentru aplicare: 30 noiembrie 2010. Detalii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu