16 septembrie 2010

PREMIUL IFLA ‚ SIR GOEFFREY JELLICOE’ 2011

Bruxelles, 13 septembrie 2010-09-16

NOI NOMINALIZARI PANA IN DATA DE 10 NOIEMBRIE 2010


Federatia Internationala a Arhitectilor Peisagisti (IFLA) care reprezinta la nivel mondial profesia de arhitect peisagist, solicita nominalizari pentru acordarea premiului ’Sir Geoffrey Jellicoe’.

Premiului IFLA:’Sir Geoffrey Jellicoe’ reprezinta cea mai inalta distinctie pe care Federatia Internationala a Arhitectiilor Peisagisti o poate oferii unui arhitect peisagist. Premiul raduce recunoastere unui arhitect peisagist, in viata, a carui realizari si contributii au avut un impact unic si de durata pentru binele societatii si a mediului inconjurator cat si pentru promovarea profesiei de arhitect peisagist. Premiul este acordat anual unui practician de nivel academic, public sau privat a carui practica profesionala si realizari sunt respectate international.

Candidatii pot fi nominalizati de catre asociatiile membre ale IFLA, delegati, membrii individuali si organizatii afiliate cat si din surse independente. Castigatorul premiului va fi identificat printr-un proces de nominalizare si selectie coordonat de un juriu de specialitate ales in acest sens.

Castigatorul premiului va fi informat si invitat de catre presedintele IFLA sa ia parte la Congresul Mondial IFLA, unde va fi anuntat public castigatorul, prezentat premiul si unde castigatorul va sustine o prezentare a practicii sale profesionale, potrivita functiei si in raport cu tema Congresului. Congresul Mondial al IFLA se va desfasura in anul 2011 in Zurich, Elvetia in perioada 27-29 iunie.

Premiului IFLA:’Sir Geoffrey Jellicoe’ a fost pentru prima data lansat in anul 2004 pe sistem cvadrianual. Castigatorul inaugural al acestui premiu a fost Peter Walker (SUA) in anul 2005. In anul 2009 aceatsa distinctie a fost acordata prof. Bernard Lassus (Franta).

Nominalizarile pentru acordarea in 2011 a premiului IFLA ‚Sir Goeffrey Jellicoe’ trebuie inscrise pana cel tarziu 10 noiembrie 2010. Cerintele complete de inregistrare a nominalizatilor le puteti gasi accesand pagina de internet a IFLA ( http://www.iflaonline.org/ )

Sir Goeffrey Jellicoe (1910-1996), Presedinte de Onoare a IFLA, a servit IFLA ca presedinte fondator intre anii 1948-1954. A fost un arhitect bine pregatit, urbanist, arhitect peisagist si proiectant de gradini dar interesul sau principal s-a concentrat pe arhitectura peisajului si proiectarea de gradini. Joeffrey Jellicoe a fost membru fondator (1929) si ulterior Presedinte al Institutului Britanic al Arhitectilor Peisagisti (Institute of Landscape Architects ) actualmente Institutul de Peisagistica (Landscape Institute) si a fost decorat pentru serviciile aduse arhitecturii peisajului in anul 1979. In 1994 ia fost acordata cea mai inalta distinctie oferita de Societatea Roiala de Horticultura, Medalia de Onoare ‚Victoria’


Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:

Christine Bavassa

Secretar Executiv si Comunicare IFLA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu