29 noiembrie 2009

A.G. EFLA, 20-22 noiembrie 2009, Bruxelles (B)

In intervalul 20-22 noiembrie, Bruxelles (Belgia) a gazduit Adunarea Generala a Federatiei Europene in Arhitectura     Peisajului -EFLA. La aceasta intalnire au luat parte membrii deplini ai EFLA, membrii interimari, presedintele IFLA d-na Diane Menzies, observatori si invitati speciali.
Intalnirea a reprezentat si un moment de sarbatoare, aparte, EFLA implinind in acest an 20 de ani de la infiintare. Moment care a fost celebrat prin organizarea unui seminar deosebit (“The Future of Europe in the hands of Professional Landscape Architects”), omagierea celora care au contribuit fundamental la crearea si extinderea EFLA de-a lungul anilor si prin decernari de diplome acelora care continua sa faca acest lucru neobosit.
( pentru mai multe detalii consultati: http://europe. iflaonline. org/index. php/start )

La aceasta Adunare Generala, Asociatia Peisagistilor din Romania - Asop a fost reprezentata prin delegatia alcatuita din:
ing.peis. Ciobota Alexandru - presedinte
ing. peis. Raluca Rusu - coord. dep. profesionisti
ing. peis. Condoros Andrei - secretar general
arh. Ioana Tudora - consilier AsoP

Ca element de noutate, Adunarea Generala din acest an a desemnat un nou conducator si o noua formula de Consiliu Director (ExCo) dupa cum urmeaza:

presedinte EFLA: Nigel Thorne (LI, Marea Britanie)
vicepresedinte, practici profesionale: Carlo Bruschi (AIAPP, Italia)
vicepresedinte, educatie: Andreja Tutundzic (UPA, Serbia)
secretar general: Marina Cervera (AEP, Spania)
secretariat executiv si comunicare: Christine Bavassa (Belgia)
trezorier: Pederson Poul Borge (Danemarca)

Sedinta Adunarii Generale de duminica, 22 noiembrie 2009, a consfiintit un moment asteptat cu interes de catre membrii AsoP Romania, acela prin care, in urma votului unanim, candidatura AsoP Romania pentru calitatea de membru cu drepturi depline a Federatiei Europene in Arhitectura Peisajului (EFLA) membra a IFLA, a fost acceptata, alaturi de Turcia, Polonia, Cehia. Letonia, Lituania, Slovenia si Slovacia raman in continuare membre interimare, pe perioada unui an, datorita neregularitatilor din statutul de functionare, care, contravin obiectivelor propuse si impuse de EFLA.

Profit de acest moment pentru a multumi tuturor celor care au facut acest lucru posibil.

AsoP Romania a fost invitata sa faca parte din grupul de lucru pe probleme de Practici Profesionale, alaturi de Norvegia, Franta, Turcia, Germania si Portugalia. Invitatia a fost acceptata urmand ca in anul ce vine AsoP Romania sa sprijine efectiv demersul initiat de EFLA prin prezenta Comisie de a introduce profesia de 'arhitect peisagist' in Directiva Europeana de recunoastere calificarilor profesionale (Directiva Europeana 2005/36/EC)( pentru detalii : http://ec.europa. eu/internal_ market/qualifica tions/future_ en.htm )

Acest nou statut pe plan european si international pe care AsoP Romania la castigat trebuie sarbatorit printr-o si mai mare responsabilitate profesionala, implicatii multilaterale si sprijin concret in demersurile pe care AsoP Romania le-a initiat, pe plan national, inca din 2005 si care nu s-au concretizat totalmente pana in acest moment. Este nevoie in continuare de multa munca si daruire.

Detalii despre discutiile care s-au purtat in cadrul Grupurilor de Lucru pe probleme de:
- Educatie,
- Practica Profesionala,
- Politici,
- Comunicare si Coordonare,
- Management si Finante, de indata ce forma finala a acestor stenograme este eliberata de secretariatul EFLA.

anexa: CV Carlo Bruschi (AIAPP, Italia)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu